Jónas Einarsson portrettintervjuet i Finansavisen

Jónas Einarsson, administrerende direktør i Radforsk, ble lørdag 8. februar portrettintervjuet i Finansavisen.

 

Intervjuet vinkler på hvordan Einarsson har klart å omdanne 1 million kroner i lån fra Radiumhospitalet til en verdi av 1 milliard i aksjer for Radforsk, samtidig som 200 millioner kroner så langt er generert tilbake til kreftforskning ved Oslo universitetssykehus.

Les hele intervjuet her.

Avisen omtaler Einarsson som “biotek-gudfar” og “børsens ukjente biotek-konge”, og forklarer hvordan Einarsson har gått fram for å utvikle Radforsk, Oslo Cancer Cluster og de 13 selskapene som i dag er i porteføljen på denne måten:

 

“Så alt er ikke Einarssons verk, men har er uten tvil arkitekten bak Radforsk og Oslo Cancer Cluster. Da han for 20 år siden ble ansatt i forskningstiftelsen hadde han en klar idé. Han ville ikke drive et kontor som solgte lisenser til store farmasiselskaper.

Einarsson ville skape selskapene selv. Og det manglet ikke på advarsler.

– Få trodde vi skulle greie å utvikle en klynge av norske selskaper innen helsenæringen. Vi hadde ingen lokomotiver, ble det sagt.

Men Einarsson ville ikke ha lokomotiver.

– Verdien vi hadde var selvstendige forskere som forfulgte de beste mulighetene for sin spisskompetanse. Vi ønsket jo ikke et lokomotiv som vi kunne koble oss på. Vi ville være Thomastoget og kjøre vår egen vei.”