Tidligere leder av Utprøvingsenheten, Steinar Aamdal, går til Ultimovacs

Vår porteføljebedrift Ultimovacs AS har nylig ansatt professor emeritus Steinar Aamdal som Senior Medical Adviser.

 

Steinar Aamdal går nå av ved aldersgrensen for stillingen som overlege ved Avdeling for kreftbehandling ved Oslo universitetssykehus. Han har etablert og ledet Utprøvingsenheten på Radiumhospitalet som utfører tidlig-fase studier av nye kreftmedisiner. De senere år har han vært leder av Seksjon for utprøvende kreftbehandling og forskningsstøtte.

 

 

Bidra med kunnskap, kompetanse og nettverk

I Ultimovacs skal Aamdal bidra med sin kunnskap, kompetanse og sitt nettverk for å utvikle Ultimovacs sin vaksineteknologi til å bli et viktig bidrag i fremtidens kreftbehandling.

Som svar på hvorfor han ønsker å arbeide i Ultimovacs sier Aamdal:

«Immunterapi har revolusjonert kreftbehandlingen. For første gang ser vi mulighetene til å kunne kurere pasienten med alvorlig kreftsykdom. Den utviklingen som skjer i Ultimovacs med sine kreftvaksiner er noe av det mest lovende og spennende som skjer innen immunterapi. Jeg ser fram til å være del av dette miljøet og å kunne bidra til videre utvikling av kreftvaksinene.»

Daglig leder Øyvind Kongstun Arnesen kommenterer:

«For oss er det svært bra å få med en kapasitet som Steinar Aamdal på laget. Vi skal ta mange viktige og komplekse beslutninger i tiden som kommer. Å få med vurderingene til Aamdal har stor betydning og gir oss trygghet. Vi har dessuten behov for å diskutere og samarbeide med eksterne miljøer. Aamdal kjenner disse fra før og vi kan raskere komme i gang med samarbeidsprosjekter.»

 

Om Ultimovacs:

Ultimovacs AS er et norsk selskap som arbeider med å utvikle immunterapi mot kreft i form av en universell kreftvaksine.  I dag har selskapet 12 ansatte som holder til i Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark ved Radiumhospitalet.

Selskapet har avsluttet tre fase-I-studier som har dokumentert vaksinens sikkerhet og evne til å aktivere immunsystemet. Selskapet arbeider systematisk mot søknad om registrering av vaksinen som nytt kreftlegemiddel.

Ultimovacs’ største eiere er Gjelsten Holding AS, Inven2 AS, Canica AS, Radiumhospitalets Forskningsstiftelse, Sundt AS, Langøya Invest AS, og Watrium AS.

Les mer: www.ultimovacs.com